Zijn noten gezond en kun je ze in je eten verwerken? Lees het hier

Misschien vraag je jezelf wel eens af of alles wat lekker is, ook ongezond is. Je krijgt soms wel het idee. Met noten is dat een ander verhaal. Noten zijn erg lekker, en ook nog eens heel gezond. Vooral vers gebrande noten zijn erg lekker. Je moet ze een keer vers geproefd hebben van een echte branderij en ik kan je verzekeren dat je niet snel meer cashewnoten koopt bij de buurtsuper. 

Noten zitten boordevol gezonde vetten en vitamines


In noten zitten veel onverzadigde vetten. Die zijn noodzakelijk voor het goed functioneren van je lichaam. Verzadigde vetten zijn niet zo gezond, daar krijgen we meestal meer dan genoeg vanbinnen. Ezelsbruggetje: VERzadigd = VERboden. Noten bevatten dus veel goede vetten. Die helpen bij het beschermen tegen hart- en vaatziekten en helpen ook bij het verlagen van het LDL-cholesterolgehalte. Het LDL-cholesterol is het slechte cholesterol. Naast de gezonde vetten leveren noten zoals amandelen, pecannoten en cashewnoten belangrijke voedingsstoffen zoals ijzer, vitamine E en vitamine B. 

Elke dag noten eten past in een gezond eetpatroon


Om goed gezond te blijven is elke dag een handje noten heel gezond. Vooral ongezouten zijn gezond. In pecannoten zitten niet minder dan 19 vitaminen en mineralen. Dat is een mooi gegeven voor zulke lekkere noten. Met pecannoten kan je ook heerlijke taarten maken. Noten zijn trouwens ook volwaardige vleesvervangers. 

Door de aanwezige eiwitten blijf je langer een verzadigd gevoel houden. Het is daarom ook aan te raden om in de ochtend al een handje gehakte noten zoals amandelen door de yoghurt met muesli te doen. Zo voorkom je snacken rond 11.00 uur, want dat is het moment waarop je vaak weer trek krijgt. Voor je het weet zit je dan weer met de koektrommel op schoot. 

Meer weten, klik hier

Online kopen als je geen tijd hebt om naar de markt te gaan


Je moet natuurlijk wel een notenbranderij in de buurt hebben. Vaak staat zo’n kraam op de markt, maar als je full-time werkt kom je daar niet zo vaak. Tegenwoordig kan je gelukkig ook vers gebrande noten online kopen. Zo kan je toch genieten van verse heerlijke noten als je geen tijd hebt om naar een speciale notenbar te gaan.