Het maken van een spacecake

Gastbijdrage van wietindex.nl


Hasj of wiet in een cake of ander baksel, dat is wat spacecake is. De naam is afgeleid van het feit dat het effect voelt als ‘spacen’. Het kan dan ook een leuk idee zijn om zelf een cake te maken. Al moet dat dan natuurlijk wel op de juiste manier gebeuren. Bijvoorbeeld door de juiste ingrediënten in huis te halen zodat de cake optimaal effect zal hebben. Er zijn dan wel een aantal belangrijke zaken om goed te letten, zowel bij het bakken als bij het opeten.

Letten op de effecten
Vooraf is het wel belangrijk om te melden dat de effecten van het eten van spacecake anders zijn dan het roken van een joint. In plaats van via de longen komen de werkzame stoffen via de maag het lichaam binnen. Het effect is daardoor sterker. Zelfs bij enkele happen is dit al het geval. Al kan het ook zijn dat er bij enkele happen niets gevoeld wordt, door de onevenredige verdeling van de cannabis. Dit kan dan ook lastig zijn om mee om te gaan.

De juiste hoeveelheid eten
Het kan lastig zijn om de juiste hoeveelheid spacecake binnen te krijgen. Dat komt ook doordat het wat langer duurt voor de effecten voelbaar zijn. Daardoor kan het ook zijn dat blijkt dat er te veel van de cake gegeten is. In dat opzicht is het goed om te weten dat er ook manieren zijn om de effecten snel weer wat te verminderen. Dat kan bijvoorbeeld door wat slokken water te nemen. Of door even naar buiten te gaan. Dit kan altijd goed helpen.

Zelf een cake maken
Zelf een spacecake maken hoeft niet moeilijk te zijn. Je hebt zo’n 3,5 gram cannabis nodig en daarnaast alle gebruikelijke ingrediënten voor een cake. Je kunt er ook wat fruit aan toevoegen, denk bijvoorbeeld aan appel. Of je kiest voor wat chocolade. Pak je keukengerei bij elkaar om te kunnen bakken. Het is belangrijk om de cannabis goed te vermalen tot poeder. Meng het met het beslag. Stop het nu in 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. De cake is nu klaar en kan geserveerd worden.